Groep 1-2b

In groep 1-2 hebben we gewerkt aan het thema: geloven in jezelf en in elkaar en dan speciaal over het christendom. We hebben mooie lampionnen gemaakt voor Sint-Maarten, gewerkt en gespeeld over Sinterklaas, Kerst. We hebben zelf een kerstwinkel gemaakt waar we kerstspulletjes kunnen kopen om onze huishoek te versieren. 
We zijn ook nog op excursie naar de Petrus Bandenkerk in Venray geweest. Daarnaast hadden we nog een leuk uitstapje naar het pakhuis van Sinterklaas in het Limburgs Museum._________________________________________________________

In groep 1-2b zijn we gestart met het thema: "Hier woon ik".
Als introductie van dit thema zijn we met alle kinderen naar de speelzaal gegaan om te gaan bedenken wat we toch met al die dozen zouden gaan doen.Met de lege dozen die de kinderen hebben meegenomen, kunnen ze in de speelzaal tijdens de werkles een huis gaan bouwen. In de klas hebben we samen met meneer Hay van karton een huis geknutseld voor in de huishoek.

De kinderen krijgen dit thema ook allemaal de "trots-tas" mee naar huis. Ook de juffen nemen de "trots-tas" mee naar huis. Als de "trots-tas" weer mee naar school komt, is het fijn als er een foto in komt van het huis waar de kinderen in wonen en/of een foto van de familie. De kinderen mogen over deze foto's dan vertellen in de kring. Daarna komen deze foto's in de klas te hangen. Zo leren we elkaar goed kennen!
In de wijk van de school wordt ook veel gebouwd, natuurlijk gaan we daar ook met de kinderen naartoe om te kijken.