Groep 2-3

Een hele fijne vakantie gewenst en tot over 6 weken! ________________________________________

Groep 2-3 werkt aan het thema 'De mooiste vis van de zee'. 


We zijn gestart met de voorbereidingen voor de voorstelling op 21 april. 
Kunstenaar Roel Sanders gaat met ons aan de slag met het onderwerp Bal Masqué. Hij heeft de kinderen geïnspireerd met prachtige foto's, waarna de kinderen een ontwerp mochten tekenen voor een eigen masker. De komende tijd gaan we dit op de donderdagmiddagen verder vormgeven. Wordt vervolgd!

    


_________________________________________


In groep 2-3 zijn we weer goed gestart na de kerstvakantie. Lorenzo heeft een broertje gekregen en heeft ons getrakteerd op beschuit met muisjes, mmmm!
Met juf Saskia hebben we in de speelzaal een activiteit gedaan. De hoepel moest de grote kring rond, maar de kinderen mochten elkaar niet loslaten. Dat was ontzettend leuk, maar nog niet zo makkelijk...! Rekening houden met elkaar en samenwerken kwamen volop aan bod!
Groep 2 heeft deze week geoefend met de vormen, in de klas hebben we allemaal spullen verzameld in de vorm van een cirkel, driehoek, vierkant en rechthoek. 
Groep 3 is begonnen met tutorlezen, samen met een leerling van groep 8 oefenen om zo steeds vlotter te leren lezen. Knap!


 
____________________________________________

De afgelopen weken hebben we in de klas genoten van de kerstsfeer. 
We hebben de kerstboom versierd, geluisterd naar het kerstverhaal en hierover gespeeld en getekend, kerstbomen gevouwen, kerstwoorden gelegd op de letterdoos en kerstvoorbeelden nagemaakt met de K'nex en de kralenplank. 
Ook hebben we prachtige kerstkransen gemaakt om de kerk te versieren voor onze kerstviering. Het liedje Jingle Bells (in opa's arreslee) gaan wij zingen in de kerk, daar hebben we veel zin in!
Groep 3 heeft deze week de laatste letters geleerd, superknap! 
Wij wensen iedereen alvast heel fijne kerstdagen toe en een gelukkig nieuwjaar!   
__________________________________________________


De kinderen van groep 2/3 kunnen niet wachten tot Sinterklaas op school komt!___________________________

De afgelopen weken hebben we in groep 2-3 gewerkt over het thema herfst.

We hebben geleerd wat er in de natuur gebeurt in de herfst. Tijdens onze herfstwandeling in het bos hebben we dit allemaal goed kunnen bekijken. 

In de klas hebben we geknutseld met herfstspullen en buiten spelen we met plezier met alle herfstbladeren en...hebben we gesmuld van de tamme kastanjes die we op het schoolplein vonden. We hebben allemaal een prachtige herfstboom getekend. 

Groep 2 heeft een versje geleerd over de herfst en gewerkt rondom het prentenboek van De Gruffalo. Groep 3 heeft weer verschillende letters geleerd. Tijdens de rekenlessen zijn we druk met splitsen en het maken van erbij- en erafsommen.


 
_____________________________________________

Hallo allemaal!
Inmiddels zijn we alweer bijna vier weken aan de slag in onze groep 2-3!
De eerste weken hebben we kennis gemaakt met de nieuwe klas en met de nieuwe juffen. We hebben veel spelletjes gedaan om elkaar goed te leren kennen en meer over elkaar te weten te komen. Ook hebben we duidelijke afspraken maakt over hoe we samen kunnen zorgen voor een fijn schooljaar voor de hele klas. Inmiddels zijn we al goed gewend!
Vorige week zijn we ook gestart met ons eerste thema: de dierentuin! Vorig schooljaar zijn we op schoolreis geweest naar het ZooParc, nu gaan we er in de klas mee aan de slag. De kinderen van groep 2 hebben goed nagedacht over hoe een dierentuin eruit ziet en hoe we deze kunnen maken in de klas. Daarnaast  gaan we de komende weken ook een heleboel leren over verschillende dieren uit de dierentuin.
24augustus2020
Start schooljaar
24augustus2020
Screening hoofdluis