Groep 3/4

Groep 3-4 heeft een workshop striptekenen gehad van Ted Lenssen. Misschien kent u hem wel van de Doerak tekeningen in de Peel & Maas.
Na een korte instructie over hoe je een goed stripfiguur kunt tekenen mochten de kinderen hun eigen stripfiguur gaan maken. 
Ted liep rond en hielp de kinderen waar het nodig was. 
De kinderen hebben genoten van een leerzame tekenworkshop. 






____________________________

De afgelopen twee weken hebben we gewerkt aan het thema kerst.
Onze kerstboom in de klas is mooi versierd, we kwamen 's morgens de klas binnen met een open haard op het digibord en kerstmuziek.
Daarnaast hebben we het liedje "elke dag Kerst" goed geoefend voor de kerstviering. Tijdens de lessen beeldende vorming hebben we kerstbomen gevouwen. Wij zijn heel trots op het resultaat.
Het letterbord van groep 3 is vol, dat betekent dat zij alle letters kennen. Heel knap!
Wij wensen iedereen fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!  

 

_______________________________________

De afgelopen weken had groep 3-4 het thema wilde dieren.
Zij hebben tijdens de lessen beeldende vorming een groepswerk gemaakt.
De kinderen gingen in één groepje een ontwerp voor hun plaat maken. Daarna moesten ze samen overleggen wie wat ging maken en wat ze daarvoor nodig hadden. Uiteindelijk moesten ze ervoor zorgen dat alles op één plaat past.
Toen de platen klaar waren hebben we gekeken of de plaat op het ontwerp lijkt. 
De kinderen hebben hard gewerkt en geleerd dat samenwerken niet altijd makkelijk is. Want wat doe je als iemand iets wilt dat jij niet wilt of andersom. 
De kinderen mogen trots zijn op het resultaat! 
Kom gerust naar het resultaat kijken. Het hangt aan de buitenkant van onze school. 


    

________________________________________________________

We hebben in groep 3-4 een goede start gemaakt. 
Groep 3 is begonnen met het leren lezen en schrijven. Het race-lezen vinden ze heel leuk om te doen. Naast het harde werken is er ook nog tijd om te bouwen met lego of blokken en lekker (buiten) te spelen. 

Groep 4 is begonnen met technisch lezen, taal en spelling. Dit vinden de kinderen fijn om te doen. Ook zijn we begonnen met duo-lezen. Dit betekent dat twee kinderen op hun niveau met elkaar lezen. Op die manier leren ze van en met elkaar lezen. 

Daarnaast besteden we aandacht aan ons thema wilde dieren. 
Dit doen we met groep 3 en 4 samen. We proberen zoveel mogelijk wilde dieren aan bod te laten komen. Inhoudelijk gaan we in op de olifant, de leeuw en de neushoorn.