Groep 4

Groep 4 is op bezoek geweest Melkveebedrijf van Dijck in Wanssum
 
_________________________________________

In groep 4 hebben we de afgelopen weken hard gewerkt aan het thema; de Islam.
Zo hebben geleerd over het Suikerfeest, De Ramadan, de moskee en welke gebruiken er bij dit geloof horen. We hebben een thematafel gemaakt. Hier kun je zien hoe een gebedsketting, een keppeltje en een gebedsmatje eruit zien.  We hebben een bezoek gebracht aan de moskee van Venray. De moeder van Badr heeft ons een rondleiding gegeven. Zo hebben we gezien hoe de wasruimte en de gebedsruimte eruit zagen. Na afloop hebben we hiervan een woordweb en een verhaal gemaakt. 

_________________________________________________________
In groep 4 zijn we al goed gewend aan het nieuwe continurooster.  We eten op maandag, dinsdag en donderdag samen in de klas. We eten onze gezonde lunch op en luisteren dan naar muziek. Soms heeft juf Judith verse komkommer bij zich. Vandaag had juf Ellen ook nog verse druiven bij zich. Altijd lekker een gezond extraatje.  Na de lunch spelen we gezellig met alle kinderen op het plein. Om 12.30 uur gaan we weer naar binnen voor de lessen.
We hebben de afgelopen weken allemaal iets van thuis van de vakantie meegenomen. Dat kon een voorwerp of een foto zijn. Zo vertelde Stijn over een museum waar hij geweest was in Duitsland. We hebben toen ook even gekeken naar de website. Deze was wel in het Duits, maar de foto's konden we goed bekijken. Na afloop mogen we vragen stellen en geven we de verteller een applaus.  We leren dus om kort iets voor de groep te vertellen. En dat gaat al heel goed! We hebben ook allemaal een toffe peer getekend. Want de kinderen die in groep 4 zitten zijn allemaal 'toffe peren'! Kom ze gerust een keer bewonderen.