Groep 5

Een hele fijn vakantie!! 
________________________________

Thema wilde dieren in groep 5

Afgelopen weken hebben alle kinderen van groep 5 tijdens het thuiswerken informatie gezocht over een eigen gekozen wild dier. Toen we weer allemaal naar school mochten zijn we deze informatie gaan verwerken in een Google presentatie (powerpoint). Deze weken zullen alle kinderen hun presentatie aan de groep laten horen en zien. 


  

 
_____________________________

Smaaklessen

In groep 5 zijn we deze week aan de slag met smaaklessen. We hebben geleerd welke smaken er zijn en hoe je deze kan proeven op je tong. Daarna mochten de kinderen diverse soorten fruit gaan proeven, zoals vers fruit, fruit in blik en gedroogd fruit. Het was een zeer smakelijke les!


    

_______________________________

De afgelopen weken hebben we hard gewerkt aan het thema Een beter milieu begint bij jezelf. 
Tijdens deze lessen ontdekken de kinderen op een een leuke en interactieve manier alles over het opruimen en het voorkomen van zwerfafval en het gescheiden inzamelen en recyclen van afval.

Ook hebben de kinderen zelf papier gemaakt en hebben ze een poster gemaakt om mensen duidelijk te maken dat ze afval niet zomaar moeten weggooien.
_________________________________


Hij komt, hij komt....
Nog even en Sinterklaas komt weer in ons land. Groep 5 heeft er al heel veel zin in!________________________________


Ook in groep 5 zijn we gestart met ons eerste thema van dit schooljaar. De kinderen mochten kiezen uit een aantal thema's en hebben gekozen voor geschiedenis. Wij gaan dus 'Terug in de tijd'!
Vorig jaar hebben de kinderen al veel geleerd over de dinosaurussen, dus pakken we het deze keer op vanaf de eerste oermens/de neanderthalers. Hierna zullen we ook nog gaan werken aan de jagers/verzamelaars, de eerste boeren, ridders en kastelen en zullen de Romeinen ook nog even langs komen.
Deze week zijn we begonnen met de jagers en verzamelaars. Bij de handvaardigheidles hebben alle kinderen een eigen potje mogen maken met klei.

24augustus2020
Start schooljaar
24augustus2020
Screening hoofdluis