Groep 6-7

Groep 7 heeft nieuwsberichten geschreven tijdens de taalles. Dit is het (nep)nieuwsbericht van Anke: 

 
Laptops gestolen op  basisschool de Bongerd

Vannacht zijn er laptops gestolen op basisschool de Bongerd. Het is gebeurt op 18 April 2019. Kinderen kunnen nu niet meer werken want ze werken altijd op de laptop. ¨We kwamen vanmorgen naar school en we wouden onze laptops pakken maar ze waren weg¨ vertelt  Nikki. ¨Het waren heel dure laptops, jammer dat ze weg zijn¨ zei Lieke. De politie was er zo snel mogelijk en de kinderen moesten naar buiten want de politie ging onderzoek doen om te kijken naar de vingerafdrukken. De kinderen hopen dat de laptops zo snel mogelijk terug komen.

 


___________________________
Groep 6/7 is op bezoek geweest bij Melkveebedrijf Weijers in Oostrum. Met z'n allen op de fiets er naar toe. Op de boerderij hebben ze heel veel geleerd. 

 
  

_______________________________________


In samenwerking met IKL hebben de leerlingen van groep 6/7/8 gesnoeid in de bossen.
We hebben geleerd hoe we bomen om moeten zagen en waarom dat dit belangrijk is voor de natuur.
  
                                                             

_____________________________________________

De kinderen van groep 6 hebben een tekst geschreven over het reizen met vliegtuigen. 

De tekst van Eliza:
Iedereen gaat wel is met een vliegtuig. Bijvoorbeeld voor vakantie of voor werk. Alleen vliegtuigen zijn slecht voor het milieu net als een auto. En toch zijn er mensen die vinden dat de auto beter is dan het vliegtuig. Dat is gek want in een auto zitten ook gassen en dat zit ook in het vliegtuig. Ik vind dat gewoon met het vliegtuig mag gaan want het is niet verboden. Oké, het is wel slecht maar misschien dat we een elektrisch vliegtuig kunnen uitvinden.

Ik vind wel dat je niet te vaak mag reizen zoals naar Italië want daar kun je ook gewoon met de auto heen gaan. Of we kunnen bedenken dat je een keer per jaar mag reizen en als je dan 2 ,3,4, 5 en 6 keer moet, dan wordt het  duurder. Want het is ook best wel slecht voor het milieu. 
 

De tekst van Tim
vliegtuig
Iedereen vliegt wel eens. Vind ik goed…..maar de uitlaatgassen dan? Dat is slecht voor het milieu. Er komt CO2 uitstoot en dat is niet goed. Wat vind jij? Nou ik  vind het slecht. Jij? Ben jij het met me eens?
 

__________________________________________________

Groep 6/7 is weer lekker gestart na de zomervakantie. 
Tijdens de eerste knutsellessen wordt natuurlijk gewerkt aan de verjaardagskalender.